dinsdag 16 oktober 2012

Modderman & Knol

VANDAAG: MODDERMAN & KNOL
Modderman: een klein en dik mannetje doordat hij in elkaar aan 't zakken is.
Knol: Geen commentaar

VOOR DE NATEKENAARS:

Modderman: maak eerst een ovaal, in het midden op driekwart hoogte, en maak hem van boven naar beneden bobbelig. Maak twee ogen, waarvan er eentje een drup modder naar beneden heeft hangen.  Maak eronder een neus, met ook een drup modder naar beneden hangen. Maak een mond met, je raad het al, een drup modder naar beneden hangen. Maak aan de zijkanten twee oren die weer druppen modder naar beneden laten vallen. Maak onder het hoofd een nek, dat eindigt in twee rechte lijnen. Maak aan de uiteinden van de 2 rechte lijnen twee armen, die aan de bovenkant recht zijn en aan de onderkant bobbelig en druppend. Aan de uiteinden van de "armen" twee handen (zie tutorial). Maak onder de "schouders" een romp, klein en dik, bobbelig, en druppend. Maak onder de romp nog twee benen die hetzelfde zijn als de armen, en de voeten bobbelen ook aan de onderkant. Maak overal, of eerder hier en daar, nog druppels modder die naar beneden vallen. Maak als laatste een paar vlekken op de grond, of een grote plas, maakt niet uit.

Knol: Maak een heleboel knollen (zie foto) op een bepaald patroon dat je zelf mag verzinnen.

zondag 14 oktober 2012

Ceasar& van Leeuwen

VANDAAG: CEASAR& VAN LEEUWEN. Ik heb niets te zeggen.
VOOR DE NATEKENAARS:
Ceasar: Teken een kaesarsbroodje (brooje, soort cirkelzaag erop, kaas ertussen) met een laurierkrans, (gebogen hartjesstapels) en maak er een kalender (blok met cijfers erin, even brede balk erboven met JULI erin) boven.

Van Leeuwen: Eerlijk gezegd heb ik die gehaald van het superdierkartje van de AH, maar alsnog: maak een kromme lijn voor de buik, die ontspringt vanuit de rand, maak er een poot aan vast (twee schuine strepen die op het einde zijn verbonden met een ovaaltje met drie streepjes erin), aan het begin van de poot maak je de manen alvast door een zaaglijn, aan de andere kant van de manen nog een poot, en maak dan de manen af. Uiteindelijk moet het een enorme ovaal van een zaaglijn worden.

Maak daarna makkelijk boven het midden nog een ovaal die aan de bovenkant in verbinding staat met de bovenkant van de manen en dus ook het hoofd.  voor de snuit maak je twee schuine streepjes die elkaar aan de bovenkant raken, en daarna maak je bij dat verbindingsstuk een soort knoflook ondersteboven. boven de noeus aak je twee wazige lijnen die van de randen van de neus naar boven gaan. naast die lijnen maak je twee ogen: zie voorbeeld. vul de rest van het plaatje op met gras (streepjes) nu ben je klaar.