vrijdag 12 oktober 2012

Groen & Oranje

Ik heb vandaag een regel met mezelf afgesproken: één dag geen blog, dan de volgende dag 2.

VANDAAG: ORANJE&GROEN. Ja, dit zijn eigenlijk achternamen. (Koningshuis!)

VOOR DE NATEKENAARS: Alles wat ik hier neerzet, geldt voor beide: Maak een schild, zet de naam erin, en vul het dan op met alle oranje/groene dingen die je om je heen ziet.

Voorbeeld voor oranje: eendensnavel, beessie van die actie van de AH, een bek van een pelikaan, de jas van Goofy, dde jas van een Zware Jongen, een mandarijn/sinaasappel een voetbalM&M, een wortel, een klomp en de oranje Luma.

Voorbeeld voor groen: een groene trui, een muts, een ballon, een slang, een boomblad, een (snapped) peer, een boom, een komkommer en een kikker.

woensdag 10 oktober 2012

Long

VANDAAG: LONG. Op aanvraag. Een ademhalingssysteem.

VOOR DE NATEKENAARS: maak eerst twee longen (zie foto), gum aan de bovenkant een klein beetje weg en maak die aan elkaar met de luchtpijp, die uiteindelijk uitkomt in de mond. Maak boven de mond de neus, daarboven een piepkleine inkeping met een streep erin. maak erboven het haar, en maak bij dat haar nog een oor. Onder de mond doe je een kin en de tanden zijn optioneel. Onder het hoofd teken je een nek, met daar schuin onder de armen, door een recht lijn tot de rand, en daaronder darn twee kromme lijnen die allebei tot de helft gaan. Maak onder de armen nog buiten de longen om de romp en laat die daaronder stoppen. maak de twee lijnen van de binnenkant van de longen langer en zet er streepjes tussen. Dit is de ruggengraat.

dinsdag 9 oktober 2012

de Goeij

VANDAAG: DE GOEIJ. Een lopende man, achter hem schijnt de zon, heeft een zwerver geld en is een oude dame geholpen oversteken, en waar hij nog niet is geweest, regent het, zit er een kat in de boom en is er en kind aan het huilen.

VOOR DE NATEKENAARS: Teken de foto zo goed mogelijk na. voor duidelijkere uitleg, een betere foto of een filmpje, vraag het even...

maandag 8 oktober 2012

van Harten & Duinkerken

VANDAAG: VAN HARTEN& DUINKERKEN: Sorry, sorry, sorry, sorry, dat ik er gisteren geen blog had gezet... nou ja, vandaag komen er 2! Één met een kerk in een duin aan zee, en één met een heleboel harten.
VOR DE NATEKENAARS:

DUINKERKEN: maak een trap door twee zizaglijnen vlak naast elkaar, en elke hoek verbind je. maak aan de bovenkant er een duin van, door een zandheuvel met heen heleboel grassprieten erop. maak erachter een kerk door de foto (filmpje moet vanaf nu worden aangevraagd...). Maak ierachter nog een duin, een strandparasol en de zee. Vragen over elk van deze dingen kunnen in de reacties.

VAN HARTEN: Maak een heleboel harten overal op elke willekeurige grootte, op elke willekeurige plaats. Makkelijk zat.