zaterdag 6 oktober 2012

de Haan

VANDAAG: DE HAAN. Een haan...
VOOR DE NATEKENAARS:
http://www.youtube.com/watch?v=0B5xmBEm8HY&feature=plcp

vrijdag 5 oktober 2012

Houtman

VANDAAG: HOUTMAN. Een houten man...

VOOR DE NATEKENAARS: Maak eerst een vierkant en maak hier een gezicht in door er gaten in te maken. maa er een nek onder en daaronder de romp. maak naast de schouders nog twee kleine balkjes, en daaronder twee delen van een arm. Voor de handen; kijk tutorial "handen", maar maak de uiteinden dan recht en geen nagel of rimpels. maak onder de romp twee benen met voeten die duidelijk uitsteken. maak over het hele lijf hier en daar zwarte stippen. Maak maak dan van de onderkant tot de bovenkant van elk lichaamsdeel lijnen die dan de stippen ontwijken. Nu is het duidelijk dat het hout is.

donderdag 4 oktober 2012

Robbemond

VANDAAG: ROBBEMOND. Een rob op de bodem van de zee met een enorme mond.
VOOR DE NATEKENAARS: filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=6JJ6uBVwHUg&feature=plcp

woensdag 3 oktober 2012

De Mooij

 
VANDAAG: DE MOOIJ.  Een opgefleurde spiegel die altjd laat zien hoe mooij je bent... de ogen zijn ook mooier dan normaal. voor duidelijke redenen.
VOOR DE NATEKENAARS: Maak eerst een ovaal met daaronder een rondje. Dit is het handvat. maak hierboven een vierkant met afgeronde hoeken en er in ook een vierkant met afgeronde hoeken. Gum aan de bovenkant van het buitenste vierkant de bovenkant weg en maak daar een boog in. Vul de boog in met nutteloze rondjes en frutseltjes.  Maak in de spiegel twee horizontale ovalen met daarin in allebei één verticale ovaal. Vul die ovalen in en maak buiten die ovalen allebei nog een ovaaltje, maakt niet uit hoeveel je er nog van ziet. maak aan de hoeken van de buitenste ovaal nog twee kleine rondjes. Nu ben je klaar! Hier is een fimpje. http://www.youtube.com/watch?v=OR7a7njM-Vg&feature=plcp


dinsdag 2 oktober 2012

Dorresteijn

Sorry, was een avondfoto die ik echt niet beter kon krijgen

VANDAAG: DORRESTEIJN. Een half vervallen kasteel met gaten en planten overal.
VOOR DE NATEKENAARS: Maak eerst een toren (cilinder met aan de bovenkant vier houten paaltjes met daartussenin de spits, kijk naar filmpje van 'kloppenburg') met een paar bakstenen eruit, en ongeveer de helft met begroeiing (gewoon groen). Maar vergeet niet dat er absoluut geen bakstenen in komen, dat wordt te druk. Maak dan 2 van de 4 houten paaltjes aan de bovenkant van de toren een half doorgebroken paaltje door de onderkant of bovenkant weg te halen. Maak om de toren heen een vierkant met hier en daar een gat erin (dit alles moet wel in 3D, dus vergeet de dieptelijnen niet te tekenen). Maak ook af en toe een rondje, half rondje, indien gewenst een hele muur, met begroeiing.  Maak ook een schaduw (de bovenkant van een muur moet in een schaduw ook horizontaal), en vergeet de gaten er niet "uit" te halen met een gum. Als er aan de onderkant van het papiertje nog teveel ruimte is, maak dan een zwaard met een schild gekruist eronder (zie voorbeeld).

maandag 1 oktober 2012

Oosterveld

VANDAAG OSTERVELD. Een tafel met een kompas erop in een veld. De foto (die 's avonds gemaakt werd) moest gedraaid woden. maar dat lukte niet.

VOOR DE NATEKENAARS: Maak aan de horizon gewoon een paar heuvels zoals men meestal doet. En zet er daarna een tafeltje op door vier rechthoeken, twee klein, twee groot, te verbinden aan een rechthoek dat de verte in gaat. Maak het niet 3D, omdat je recht erachter  staat en niet van de zijkant kijkt. Zet op het tafeltje een rondje, met twee verticale streepjes eronder met daaronder nog een half rondje. Dit is het kompas. Zet in het kompas een pijl naar boven, het noorden. het veld is immers in het oosten. maak een schaduw die 45 graden gedraaid van de tafel weggaat (zie foto). zet in het veld een paar van die grasplukken en zet er een paar ogen in.

zondag 30 september 2012

Kloppenburg

VANDAAG: KLOPPENBURG. Een kasteel met een deurklopper eraan! Geen ogen deze keer.

VOOR DE NATEKENAAR: Een filmpje deze keer.